AANBOD   AGENDA   ALEX   BOEK

Cursus Sprekerstrainer

voor logopedisten

Als logopedist ben je thuis in de deelgebieden “taal, gehoor, slikken, stem en spraak.”
Deze cursus beweegt zich vooral binnen de laatste twee deelgebieden.
Voor
Logopedisten die zich als sprekerstrainer (stemtrainer, voicecoach) op professionele sprekers en professionals / vakspecialisten met een exclusieve spreektaak willen richten. 


Spreken is een vak dat je kunt leren, naast datgene waar je al in uitblinkt. Als sprekerstrainer werk je met professionals die niet direct een logopedische klacht hebben. De interventie is er op gericht om hun manier van spreken te congrueren met hun boodschap. Daardoor komt hun kennis, verhaal of boodschap effectiever over.

De verdieping en specialisatie voor stem, spraak en spreken die je in deze driedaagse aantreft is:


  • specialistisch: gericht op de begeleiding, scholing en training van sprekers met spreektaken waaraan hoge(re) eisen worden gesteld (inhoud, omstandigheden, doel),
  • methodisch / didactisch: korte, gerichte fysieke interventies. Concrete toepassingen.
  • praktisch: theorie direct gekoppeld aan toepassing en opbrengsten, veel samen oefenen en uitproberen.
  • interactief: je behoort zelf tot de doelgroep als je je werk wel eens presenteert, voorlichting, workshops of lezingen geeft. Doordat je intensief met je medecursisten werkt, kun je ook een scholingseffect verwachten van je eigen stem- en spraakgedrag.
  • Effectief: Overdracht naar jouw eigen situatie


Cursus van drie dagen
€ 742,50 (excl. btw.)

Cursusdata
Najaar 2023
zaterdag 9 sept.
zaterdag 7 okt.
zaterdag 11 nov.   
(Max. vier deelnemers)

Inschrijven
via info@alexboon.nl
of via 06 20811604)
Of vraag de brochure aan.
Lunch, koffie, thee en materiaal (waaronder mijn boek dat in april 2023 uitkomt) zijn bij de prijs van de cursus inbegrepen. Elke deelnemer ontvangt bovendien het boek ‘HOE ZAL IK HET ZEGGEN’

Daarnaast is de workshop spreekbeentje ook inclusief. Deze wordt gevolgd op een datum naar keuze.

Tijdens de cursus kun je naar eigen behoefte (max. twee) individuele sessies van anderhalf uur inplannen. Bijkomende kosten voor deze sessies zijn € 175,− per sessie (excl. btw.)

Dankzij mijn werk en ervaring (sinds 1995) met studenten theater, acteurs, managers, politici, wetenschappers en technici kan ik deze cursus concreet, vanuit de eerste hand en vol enthousiasme aan collega's aanbieden.

Uitgangspunt voor deze cursus is jouw bovengemiddelde kennis op het gebied van stem en spraak. De overdracht van stem naar spraak vormt de basis van basis van de cursus. Veel tijd wordt besteed aan oefenen en toepassen. Ook is er ruimte voor de overdracht naar je eigen praktijksituatie of voor je specifieke vraagstelling (casuistiek).